Dag 2 – Presentera min hund

Sheila och Corinne ute på tomten i Sommras.
 
 

Sheila är en Alaska Husky tik (alltså blandras - Siberian Husky/Border Collie) född 2007.

Sheila är en hund med ett hjärta av guld, hon är rolig och älskar att jobba med både kropp och själ. Det spelar ingen roll vad vi hittar på, hon ger alltid 100%. Dock är hon en envis dam och tycker att hon är jätte duktig på precis allt och älskar att bestämma över vissa saker, att vara lös är jättekul men lyssna på matte är inte lika kul, att jaga och sniffa upp små djur är ju betydligt roligare!.

Sheila är en hund med stort självförtroende och som kan lätt fatta egna beslut, med andra ord är hon en hund som är väldigt självstädig och som inte alltid söker råd från matte.

Idag tränar Sheila inte så mycket tack vare lite skrot med rygg och leder så vi håller oss till lite trix och nosarbete som passar henne bättre. Men tidigare, när hon var yngre så tränade vi både Lydnad och Agility (agilityn var det bästa, hon skriker fortfarande när hon ser en agilityplan) men vi håller oss kopplade då Sheila lyssnar väldigt dåligt.

När man tränar Sheila så är hon otroligt noggrann och rolig hund att träna med, hon är alltid positiv till arbete och viftar alltid glatt på svansen när hon får jobba, när hon inte får jobba ligger hon inne i sängen och latar sig. Bara för att man gillar att träna betyder det inte att man inte gillar att lata sig! ;)

Sheila är en sådan hund man bara får en gång i livet, hon är charmig, smart, snäll och vill alltid allas bästa och hon vill alltid visa vad hon kan. Sheila är min första egna hund och bättre första hund kunde jag inte få, så säker som hon är i sig själv, räds inte för något, lugn, något envis men otroligt glad och snäll.

 Sheila 1,5 år gammal - tränar agilty på hemmabyggd bana ;)

 

Corinne eller Morriz som hon ibland kallas är en 4 årig Whippet av Racetyp.

Corinne är en speciell dam som tycker familjen är det viktigaste i hennes liv, en hund med mycket humor vilket de med vinthund förstår vad jag menar. Jag skulle inte kunna påstå att Corinne är den lättaste hunden att träna, lite som att träna en katt - det ska passa henne, men när man har förhandlat och övertalat henne är det en väldigt lättlärd hund som älskar att träna och som har väldigt mycket fart i sig.

Tanken var att vi skulle tävla Race med Corinne men tack vare att hon har varit lite klantig så la vi det åt sidan och det var då jag tog tag i Agilityn på riktigt med Corinne. Idag tränar vi både Agility, Lydnad, Freestyle, Rallylydnad och Spår med hopp om att kunna tävla en dag i något av sporterna. Corinne försöker alltid sitt bästa men kan ibland bli rädd att göra fel och kan därför bli lite osäker i vissa situationer, då står hon antingen och gapar på matte och berättar hur otydlig hon är eller så sätter hon sig på rumpan och vill inte vara med längre. ;)

Som familjehund är hon hur go och snäll som helst och älskar att ligga och mysa i timmar, här är kraven fina mjuka prinsesskuddar med sköna teddyfiltar till, annars får vi allt veta hur missnöjd damen är, bortskämd? Jo kanske men det är det vi finner charmigt med henne. :)

Trots sin smala kropp älskar hon faktiskt mat så mycket att att hon gör i princip allt för att få tag på en matbi, inget ätbart går säkert här hemma!

Trots hennes ideér så älskar jag denna hund med väldigt mycket personlighet.