Lite spår i spårskogen

Har länge sagt nu att jag ska ut och lägga spår till Fenna men det har inte blivit av p.g.a. tidsbrist i alla dessformer, men idag fick jag faktiskt något ryck och tänke att lägga ett viltspår ett eller två skulle vara roligt.
 
Jag har idag gått över stock och sten och har nog blivit minst 10kg lättare, spåren blev utan spårsnitslar då jag tydligen inte hade några hemma och klövar hade jag inte heller men en ryggkota gick ju lika bra det. 
Alltså blindspår för matte som fick lita på hunden att vi skulle komma rätt fram, spåret fick endast ligga 2h men om det blir ett spontantspår sådär får det duga. :)
 
Med oss i spårskogen hade vi Emilias och hennes Stor Pudel Chaplin, Fennas bästis som även är lika gammal som henne.
 
Fennas första spår var väldigt ofokuserat, de första 20-30m gick väldigt bra, hon var noggran och tog det i ett lugnt tempo vilket jag gillar (när jag spårade med Sheila fick man nästan springa då hon var så j*kla snabb i spårandet) men mitt i arbetet kom det en hund från ingenstans och Fenna tappade bort sig totalt då hon blev ganska förvånad att möta hund mitt i allt.
Med hunden borta så gick hon enkelt tillbaka till arbetet igen och hon kom till slutmålet utan problem.
 
Spår nr 2 hade jag lagt några hundra meter med en vinkel, jag hade inte krav på att hon skulle klara det då spåret var längre en det förra och det förra spåret var rakt fram utan vinklar.
Fenna var denna gång mer på hugget och visste precis vad som skulle göras, näsan ned i marken och hon var igång.
Som förra gången tog hon det i en lugn takt och var väldigt noggrann i sitt spårande, när vi kom till vinkeln "följde hon bara med spåret" utan konstigheter och fortsatte glatt till slutmålet.
 
Jag är väldigt nöjd (och stolt för den delen också) med Fenna, just över att hon var så noggrann och tar den tid hon behöver för att utföra ett så bra arbete som möjligt. Detta är något vi ska fortsätta med i framtiden, väldigt roligt och nyttigt för både hund och förare. :)
 
Jag demostrerar hur man INTE ska hålla en spårlina, jag har ingen ordning alls på den där linan. :P
 
 
 
 
 





Kom ihåg mig

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo